Policajcima povećanje plate za 10 odsto

Hronika

U Republici Srpskoj danas je stupio na snagu Zakon o dopuni Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa kojim je propisano povećanje plata za 10 odsto prosječne plate policijskih službenika u Ministarstvu unutrašnjih poslova, rečeno je u Ministarstvu pravde Republike Srpske.

 

Portparol Ministarstva pravde Republike Srpske Sanja Džombić istakla je da će plata biti povećana za 640 službenika u institucijama pravosuđa, odnosno za 635 policijaca i službenika sudske policije sa srednjom i pet sa višom stručnom spremom.

 

– Navedenim zakonom, propisano je da se službeniku Sudske policije i policajcu u kazneno-popravnim ustanovama sa srednjom i višom stručnom spremom utvrđuje pravo na dodatnu naknadu u iznosu od 10 odsto prosječne plate policijskih službenika u MUP – pojasnila je Džombićeva.

 

Ona je naglasila da će stupanjem na snagu navedenog zakona biti izjednačen status i policijskih službenika u MUP i ovlaštenih službenih lica u institucijama pravosuđa Republike Srpske.

 

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Zakon o dopuni Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa na petoj redovnoj sjednici koja je održana 13. juna, a Vijeće naroda je 24. juna konstatovalo da nije ugrožen vitalni nacionalni interes konstitutivnih naroda.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *