Održan glavni pretres po tužbi protiv Davora Dragičevića

Hronika

Glavni pretres po tužbi Đorđa Rađena protiv Davora Dragičevića održan je danas u Osnovnom sudu Banjaluka.

 

Uoči dolaska u sudnicu, Rađenu i njegovom advokatu Draganu Tolimiru su upućene prijetnje smrću, a o čemu su govorili na današnjem ročištu.

 

Rađen je tužio Dragičevića za klevetu, te zatražio odštetu od 5.000 KM. Tužba je podnesena zbog optužbi koje je Dragičević iznio na Rađenov račun o njegovoj navodnoj umiješanosti u tragičnu smrt njegovog sina Davida (21) koji je nestao u noći 17. na 18. marta prošle godine, a čije je beživotno tijelo pronađeno 24. marta iste godine. Davor Dragičević je više puta prozivao Rađena za„lažnu prijavu pljačke“ njegove kuće koja se nalazi u ulici Velibora Janjetovića Janje u banjalučkom naselju Lauš. Policija je za ovu krađu, neposredno nakon pronalaska leša, sumnjičila Davida Dragičevića.

 

Rađen je danas pred sudom izjavio da od marta prošle godine, pa sve do danas, živi u strahu i pod pritiskom. Istakao je da mu je više puta prijećeno, između ostalog i od strane Davora Dragičevića, te su posljedice trpili kako on, tako i članovi njegove porodice.

 

Tvrdi i da su zbog svega imali i zdravstvenih problema, a da su iz straha za bezbjednost njegova supruga i dijete odselili iz Banjaluke.

 

“Bili smo izloženi torturi. Prijetnje smo prijavljivali policiji, ali nikada nismo dobili zaštitu”, kazao je Rađen.

 

Izjavio je i da je u međuvremenu dobio otkaz jer su mu članovi grupe „Pravda za Davida“učestalo dolazili na radno mjesto.

 

Ispričao je da je više puta saslušavan u policiji i tužilaštvo u svojstvu svjedoka, a potvrdio je i da je „preduzimao određene radnje po nalogu policije“, ali nije precizirao koje.

 

Na pitanje Dragičevićevog advokata Dragana Tolimira, negirao je da je ikada izjavio da je David bio „narkoman i klošar“, kao i da je policiji prijavio da mu je on provalio u kuću i ukrao određene stvari.

 

Na današnjem ročištu svjedočio je i Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, koji je bio predsjednik Anketnog odbora Narodne skupštine RS koja je radila na utvrđivanju svih činjenica u vezi ubistva Dragičevića.

 

Podsjetio je na dešavanjatokom sjednica ovog odbora, te kazao kako su činjenice do kojih su došli opovrgle sve ono što je policija iznijela na spornoj pres konferenciji održanoj 26. marta prošle godine.

 

Podvukao je da nije bilo niti jednog materijalnog dokaza koji bi sa sigurnošću potvrdio da je David bio u Rađenovoj kući, niti postoje svjedoci, a ni DNK tragovi.

 

Nakon ročišta je istakao medijima da se dešava apsurdna situacija da se sudi žrtvi, zbog čega mu je, istakao je, bilo jako nelagodno u sudnici.

 

Poručio je da svako ko izgubi najmilijeg, a posebno kada se o njemu iznesu brojne laži, „ima pravo da kaže šta hoće“, a da mu se ništa ne može zamjeriti.

 

“On je izgubio dijete, njegov sin je ubijen, a pokazalo se da je ono što je izneseno na pres konferenciji (26. marta 2018. godine op.a.), kao i u zvaničnim izvještajima policije, laž. Onda sa pravom budete gnjevni i ljuti”, rekao je Borenović.

 

mondo.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *