SDA: Dodik da prestane sa napadima na BiH

Politika

Stranka demokratske akcije upozorava Milorada Dodika da se mani uzaludnog posla i prestane sa nasrtajima na državu Bosnu i Hercegovinu, navodi se u saopštenju SDA.

Iz SDA poručuju da je izjava predsjednika Republike Srpske o Bosni i Hercegovini, izrečena juče u Beogradu pred predsjednikom Republike Srbije, novi grubi atak na suverenitet i teritorijalni integritet BiH.

“Država BiH se neće raspasti. Jedino se može raspasti entitet RS pod Dodikovom autokratskom vladavinom. Dodik ničim ne može sakriti činjenice: dug RS stalno raste i nekoliko puta je veći od duga FBiH, plate i penzije su znatno manje, zdravstveni i penzioni fond su ugroženi, kao i bankarski sektor, a građani tog entiteta sve teže preživljavaju”, stoji u saopštenju.

Iz SDA poručuju da će BiH zauvijek postojati te da RS nije država već entitet koji je nastao u Dejtonu u okviru međunarodno priznate države BiH i da jedino u tom kapacitetu i formi može opstati.

“Ako ovako nastavi i pokuša dovesti u pitanje integritet BiH, garantujemo mu da će biti kriv za nestanak entiteta RS”, zaključak je iz Stranke demokratske akcije.

Klix

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *