Predsjedništvo PUP-a smijenilo Vujičića: Smijenili me papci!

Politika

Predsjedništvo Partije ujedinjenih penzionera Republike Srpske, smijenilo je na današnjoj vanrednoj sjednici stranke Iliju Vujičića sa mjesta predsjednika stranke. Za vršioca dužnosti postavljena je Vinka Pušonja, dosadašnji zamjenik predsjednika. Vujičić tvrdi da su ga smijenili „papci“.

Razlog za smjenu Vujičića je sporazum o formiranju koalicije “Za Republiku”, koji je 19. aprila potpisao sa predsjednicima Partije ujedinjenih penzionera, Izvorne Srpske i Srpske napredne stranke, bez saglasnosti Predsjedništva ove partije.

– Vujičić je potpisao sporazum o koaliciji, a tek sedam dana kasnije obavijestio o tome članove Predsjedništva stranke, što je neshavtljivo i nedopustivo, tvrdi Pušonja.

Ilija Vujičić tvrdi da ga je smijenila neformalna grupa papaka, koji ga sprečavaju da podrži „neku normalnu struju“, i da su se oni prodali „vladajućim“, što on ne prihvata.

– Ne može niko sazvati sastanak nego predsjednik stranke, a ja sam taj legalni predsjednik. Tako da o tom potom. To je tek vrijeme koje dolazi. Da vidimo ko se sastao, ko su oni, za koga rade i ko im je platio da to rade i tako dalje i tako dalje. To je samo nastavak onog što ovi vladajući rade sa SDS-om i drugim patrijama, rekao je smijenjeni predsjednik PUP-a RS.

Vujičić je rekao da je njegova želja bila da napravi jednu stabilnu stranku, a ne partiju papaka koja će se prodati bilo kome.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *