Čović: Bez Hrvata nema odluka

Politika

Hrvatski narod se ne može razdijeliti i koliko god se iz Sarajeva trude nas rastroje, poruka je jasna svima, Hrvati su politički narod i bez nas odluka nema, poručio je predsjednik HDZ BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović u Žepču na svečanoj akademiji povodom 28. godišnjice osnivanja stranke u ovoj opštini.

O političkoj aktualnoj situaciji Čović je govorio na sastanku, ali i na akademiji ponovivši “kako izbore treba dobiti jer nam nitko ništa kao ni dosad neće tek tako dati te da je učešće u vlasti jedini način dolaska do institucionalne jednakopravnosti kao i osnovnog strateškog cilja a to je grantovanje biranje legitimnih hrvatskih predstavnika”, prenosi N1.

– Iako imamo i više nego dovoljno argumenata na svojoj strani, brojnost u vlasti je itekako važna pogotovo u sredinama koje su nam od strateškog interesa poput Žepča ili Središnje Bosne gdje se moramo dodatno organizovati i zaštiti. Osnova djelovanja trebaju nam biti već ostvareni rezultati jer kao politički predstavnici hrvatskog naroda činjenica je da smo zaista predvodnici evroatlantskog puta i od toga se nećemo umoriti. Ovdje smo svoji na svome, i BiH je i naša domovina i ovdje želimo živjeti uz svu podršku koju smo imali i koju ćemo imati od Republike Hrvatske – kazao je između ostalog Čović dodavši kako HDZ BiH jeste stožerna stranka hrvatskog naroda jer kao politička opcija pokazuje zrelost koja se ne mijenja i ne prilagođava uz sve greške kojih uvijek mora biti.

– Svaki izbori pa i ovi predstojeći, sve dok ne ostvarimo ustavnopravnu jednakopravnost, će biti istorijsli jer smo najmalobrojniji narod i naša borba će trajati sve do potpune ravnopravnosti Hrvata na svakom području BiH – zaključio je Čović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *