Borenović i Linta o zajedničkim srpskim listama u Federaciji BiH

Politika

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović razgovarao je sa predsjednikom Saveza Srba iz regiona i poslanikom u Narodnoj skupštini Republike Srbije Miodragom Lintom povodom inicijative predsjednicima političkih stranaka iz Republike Srpske za formiranjem zajedničke srpske liste u FBiH za predstojeće oktobarske izbore.

Borenović je izrazio svoju podršku ovoj izuzetno korisnoj inicijativi, te očekuje od svih političkih stranaka iz Republike Srpske da se izdignu iznad stranačkih interesa i prihvate inicijativu, a zarad ojačavanja položaja srpskog naroda u FBiH, poboljšanja uslova života, te ravnopravnosti sa druga dva naroda.

Linta i Borenović su zaključili da je to jedino moguće uraditi ako se sve stranke iz Republike Srpske uključe i na jednak način daju podršku ovom konceptu zajedničkog nastupa.

Borenović je izrazio zahvalnost Linti, koji je i predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Narodne skupštine Republike Srbije na brizi i borbi da srpski narod, gdje god da živi, ima zagarantovanu političku i ekonomsku ravnopravnost.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *