SNSD bi mogao da pokrene smjenu Zvizdića

Politika

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na narednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine mogao bi da pokrene smjenu zamjenika predsjedavajućeg Denisa Zvizdića.

To je za portal Klix.ba potvrdio šef Kluba zastupnika SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Staša Košarac, koji je rekao da je smjena Denisa Zvizdića jedna od otvorenih mogućnosti jer se stanje u entitetu Federacija BiH odražava na državni nivo vlasti.

– Očigledno se probijaju zakonski rokovi i SDA pokušava dobiti na vremenu kako bi integrisala neke od političkih subjekata da zajedno s njima uđu u koaliciju na nivou države pa da eventualno rade na nekim drugim modelima. Mi nismo nimalo neoprezni. Ako nema dogovora o izboru Zorana Tegeltije za predsedavajućeg Savjeta ministara BiH i ako se to oteže, ne vidim razloga zbog kojeg mi ne bismo razmislili i eventualno upotrebili model smjene Zvizdića – kazao je Kovačević.

Na pitanje da li su tačne tvrdnje medija da se o smjeni razmišlja zbog Zvizdićevih izjava američkim funkcionerima, Košarac je istakao da je SNSD u vrlo dobro poznata politika Denisa Zvizdića, odnosno da je on i dalje nastavio vrijeđanje institucija RS i kadra SNSD.

– Prema našim saznanjima, on je to činio i prilikom posljednjeg sastanka sa zamjenikom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Džonom Salivenom. Mislim da on samo potvrđuje kako je ostao privržen politici koju mi nismo prihvatili. Njegovu politiku mi osuđujemo – rekao je Košarac.

SNSD parlamentarac poručio je i da je to jedan od razloga zbog kojih bi se na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH moglo aktuelizovati pitanje smjene Denisa Zvizdića s pozicije člana Kolegijuma Predstavničkog doma PSBiH.

klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *