Mladi SDS-a traže izložbu “Umjetnost otimanja javne imovine”

Politika

Mladi Srpske demokratske stranke Banjaluka su danas Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske, koji nakon odluke Ustavnog suda BiH od prije sedam dana prelazi u privatno vlasništvo, predali zahtjev za održavanje izložbe simboličnog naziva “Umjetnost otimanja javne imovine“.

 

„Cilj izložbe koju planiramo održati je da prezentacijom tekstova objavljenih u medijima ukažemo na slučajeve kriminalne privatizacije u kojima je javna imovina u Republici Srpskoj pod sumnjivim okolnostima prešla u privatno vlasništvo“, pojasnio je Bojan Babić, predsjednik Aktiva mladih Gradskog odbora SDS Banjaluka.

 

Jedan od slučajeva koji će biti predmet izložbe, kaže Babić, je svakako prelazak Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske i najatraktivnijeg zemljišta u strogom centru Banjaluke u privatno vlasništvo.

 

„Nadamo se da će rukovodstvo Muzeja izaći u susret našem zahtjevu jer postoji opasnost da će i njih zadesiti sudbina mnogobrojnih radnika koji su zbog kriminalne privatizacije ostali bez mogućnosti za dalji rad”.

 

Babić je istakao da će, ukoliko rukovodstvo Muzeja odbije njihov zahtjev, ovu izložbu održati na otvorenom.

 

Aleksandar Gluvić, član Aktiva mladih SDS Banjaluka, je rekao da je broj kriminalnih privatizacija ogroman, ali da slučaj prelaska Muzeja i okolnog zemljišta u privatno vlasništvo, kao i odšteta od 40 milona КM, koju Grad mora platiti novom vlasniku, do sada nezabilježen, ne samo kod nas, nego i u svijetu.

 

On je pozvao gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića da pričama o navodnoj „zavjeri stranaca i Ustavnog suda BiH“ u ovom slučaju prestane obmanjivati javnosti i da imenuje odgovorne za štetu od preko 100 miliona КM, koju će Grad pretrpjeti u ovom slučaju.

 

Bitno je napomenuti, dodao je Gluvić, da ovakva Radojičićeva tvrdnja pada u vodu kada se zna da strane sudije nisu ni učestvovale u glasanju, a da su domaće sudije, među kojima su i oni iz Republike Srpske glasale za odluku kojom Banjaluka i definitivno ostaje bez ove imovine“, naveo je Gluvić.

 

„Umjesto što brani neodbranjivo, a to je pljačka SNSD-a u poslednjih 20 godina u Banjaluci, Radojičić bi bar zbog građana koji su mu dali glas morao smoći snage i „Umjesto što brani neodbranjivo, a to je pljačka SNSD-a u poslednjih 20 godina u Banjaluci, Radojičić bi bar zbog građana koji su mu dali glas morao smoći snage i izaći sa činjenicama i imenima odgovornih za štetu koja, samo u ovom ovom slučaju, prelazi 100 miliona КM“, kazao je Gluvić.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *