KANDIDAT ZA ODBORNIKA
Raljić: Banjalučani u nedjelju treba da naprave pametan izbor!

Politika

U 21 vijeku više ne bi trebalo da razmišljamo o osnovnim komunalnim problemima, vodovodu, otpadnim vodama, rasvjeti, odvozu smeća i lošim putevima. Ako u nedjelju naprave dobar izbor, Banjalučani se više neće pitati hoće li biti kvalitetnog grijanja na početku svake sezone.

 

Željko Raljić je rođen u Rijeci (Hrvatska) 1976. godine. Životni put ga je ratne 1993. doveo u Banjaluku, gdje je 2010. diplomirao na Mašinskom fakultetu, smjer termotehnika, energetika i motorizacija, a 2015. stekao zvanje mastera.

 

Kao mašinskog inženjera, profesionalni put ga je odveo u svijet automobila, u kojem se bavi poslovima tipske homologacije, sertifikovanjem i tehničkim pregledom vozila.

 

Kandidat je za gradskog odbornika na listi Srpske demokratske stranke (SDS). Za ulazak u politiku, kako sam kaže, presudni su bili komunalni problemi koje dijeli sa svojim komšijama.

 

 

– Od dolaska u Banjaluku živim u prigradskom naselju Kuljani i prva stvar koju, kao i svaki drugi stanovnik tog naselja primjećujem, jeste da se infrastrukturno jako malo uradilo svih ovih godina. Želim svojim ličnim zalaganjem kao budući odbornik da oživimo i osposobimo najbrže rastuće naselje u Banjaluci. Da postane dostojno mjesto za život u 21. vijeku. Narovno, da pomognem razvoju grada koji je meni izašao u susret i prihvatio me u teškim ratnim vremenima.

 

Šta je prvo što bi trebalo mijenjati u Banjaluci?

 

 

Banjaluka je oduvjek bila grad zelenila i mladih. Međutim, lošim urbanističkim rješenjima, grad svakim danom gubi na svojoj prepozatljivosti. Gube se i nestaju parkovi i aleje koji su decenijama unazad krasile naš grad. Tako da nam ostaju još samo mladi, koji nam svojom energijom ulivaju nadu da možemo izvojevati promjene. Takođe, jedan naš ogroman turistički, ekonomski resurs je rijeka Vrbas, kojem se moramo vratiti i sačuvati ga. Prije svega, naći način da ga sačuvamo od otpadnih voda i ostalih vidova zagađenja.

 

 

Inženjeri su operativci, u politici tehnokrate, ali vas malo ima. Zašto?

 

Inženjera zaista malo ima u politici, smatram da je to s razlogom. Prije svega zato što smo malobrojni, a i zato što se moje kolege više vide u operativnom i stručnom djelovanju i doprinosu zajednici. Kroz moje dosadašnje radno i političko iskustvo, primjetio sam da su inženjeri mnogo konkretniji i racionalniji u donošenju odluka.

 

 

Kakva je tvoja poruka građanima Banjaluke uoči lokalnih izbora?

 

Petnaestog novembra su lokalni izbori i građani svojim izborom mogu učiniti da Banjaluka krene novim smjerom. Da postane bolje i humanije mjesto za život i rad, u kojem bi stasavale nove generacije zadovoljnih građana. U 21 vijeku ne bi više trebalo da razmišljamo o osnovnim komunalnim problemima, vodovodu, otpadnim vodama, rasvjeti, odvozu smeća i lošim putevima. Ako u nedjelju naprave dobar izbor, Banjalučani se više neće pitati hoće li biti kvalitetnog grijanja na početku svake sezone. Politička opcija kojoj pripadam, SDS, i naši koalicioni partneri (PDP, Banjaluka Zove i dr.) u svojim programima daće jedan novi zamah na koji čekamo više od dvadeset godina. Aktivno djelući i rješavajući sve te nagomilane prbleme, prije svega stručnošću i poštenim radom i zalaganjem.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *