Borenović: Dodikov bezobrazluk prema vlastitom narodu

Politika

Da ironija bude veća, kaže Borenović, potvrda da akcize neće biti ukinute dolazi 1. februara, na dan kada je prije pet godina stupila na snagu odluka o povećanju akciza koju je izglasala tadašnja akcizna koalicija (SNSD, SDA i HDZ).

 

– Jadni izgovori Milorada Dodika dok je pravdao činjenicu da će delegati SNSD-a u Domu naroda glasati protiv ukidanja akciza na gorivo, podrugljivi je smijeh u lice svim privrednicima, prevoznicima, taksistima, poljoprivrednicima, pa i onima s kojim sjedi i pravi lažne dogovore, uopšte svakom čovjeku u cijeloj BiH, bez obzira da li sipa gorivo u svoj automobil ili ne, jer cijena goriva ulazi u cijenu i drugih roba i usluga. Nije to „šamar“ ni nama iz opozicije, niti njegovim novim koalicionim partnerima, to je nadpolitičko pitanje i bezobrazluk prema vlastitom narodu – rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

 

Da ironija bude veća, kaže Borenović, potvrda da akcize neće biti ukinute dolazi 1. februara, na dan kada je prije pet godina stupila na snagu odluka o povećanju akciza koju je izglasala tadašnja akcizna koalicija (SNSD, SDA i HDZ).

 

– I tada su govorili da će nas povećanje akciza preporoditi, da će biti izgrađeni kilometri autoputeva, da će biti hiljade novih radnih mjesta, da će nam investitori pohrliti, pa čak i da će porasti natalitet. I danas govori kako nam fantomske investicije neće dolaziti ako ukinu akcize, i danas priča da se neće izgraditi putevi koji nisu ni počeli da se grade u prethodnih pet godina. Кao što su lagali tada, lažu i sada, horski – navodi Borenović.

 

Ističe da je samo prošle godine zbog divljanja cijena iz džepova naroda i napaćene privrede po osnovu PDV-a uzeto skoro 1,5 milijardi КM više nego 2021. godine.

 

– Obaveza je, dug i ljudska odgovornost prema vlastitom narodu i privredi vratiti bar dio tog novca kroz ukidanje akciza i pojeftinjenje goriva na šest mjeseci kako je ovim zakonom predviđeno – kaže Borenović.

 

Borenović kaže da ta antinarodna oligarhija, predvođena svojim šefom, ne zna šta znači platiti litar goriva za vlastiti automobil, platiti više litar goriva za autobus, kamion, traktor, platiti više autobusku kartu ili šta ljudima znači skuplji hljeb, ulje, brašno ili bilo koji proizvod ili usluga.

 

– Odrođeni od realnog života, gledaju samo svoje milione koje zarađuju iz budžeta, budžete koje arče na svoje privilegije i smiju se osiromašenim ljudima – rekao je Borenović.

 

Borenović je još jednom pozvao Dodika i SNSD da prestanu biti nehumani i da prestanu blokirati rješenja kojima se olakšava život svakom čovjeku u Republici Srpskoj i BiH.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *