Premijerka Cvijanović umjesto u Tužilaštvu BiH završila u bolnici

Aktuelno

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović hospitalizovana je danas u Univerzitetskom kliničkom centru RS, saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose s javnošću.

Premijerka Cvijanović je hospitalizovana nakon što su je prethodne večeri pregledali dežurni ljekari i u toku su dijagnostičke pretrage.

-Očekuje se da će se premijerka u najkraćem mogućem roku vratiti redovnim obavezama, navedeno je u saopštenju vladinog Biroa.

Predsjednica Vlade Željka Cvijanović danas je trebalo da bude saslušana u Tužilaštvu BiH, u svojstvu osumnjičene u predmetu koji se odnosi na održavanje referenduma u Republici Srpskoj.

Pojedini mediji su prenijeli da im je iz Vlade Republike Srpske potvrđeno da će se premijerka Cvijanović odazvati na poziv Tužilaštva BiH.

Podsjećamo da se Željka Cvijanović nije odazvala ni na raniji poziv, 8. marta, koji joj nije uredno dostavljen zbog čega je Tužilaštvo BiH uputilo novi.

U okviru istražnih radnji u tom predmetu, Tužilaštvo BiH je ispitalo više zvaničnika Republike Srpske, uključujući predsjednika RS Milorada Dodika i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića.

Referendum o Danu RS održan je u septembru prošle godine.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *