NDP traži od Talića da vrati odbornički mandat

Politika

Nakon jučerašnje ostavke Dragana Talića na mjesto predsjednika banjalučkog NDP-a i napuštanja te partije, danas se oglasio Gradski odbor NDP Banja Luka. Navode da su “iznenađeni i ogorčeni postupkom Dragana Talića i da ne mogu da prihvate njegovo obrazloženje jer je ono “neiskreno i licemjerno”.

-Dragan Talić je od svih kandidata za odbornike NDP-a tražio da potpišu ugovor sa strankom kojim se obavezuju da u slučaju napuštanja stranke vrate osvojeni mandat stranci ili da u suprotnom nadoknade sredstva koja je stranka uložila u njihovu izbornu kampanju. On koji je na tome insistirao, prvi je napustio stranku koja mu je dala povjerenje da bude predsjednik Gradskog odbora i nosilac odborničke liste za skupštinu grada Banja Luka na posljednjim lokalnim izborima, navodi se u saopštenju GO NDP Banja Luka.

U NDP-u tvrde da navedeni razlozi za odlazak ne postoje i da je “osnovni razlog prelazak u DNS ili neku od vladajućih stranaka u Banjoj Luci”.

-Talićev prelazak u vlast i na stranu onih koje je kritikovao navodi nas na zaključak da iza odluke stoji samo jedan motiv: Lični interes! – dodaje se u saopštenju NDP-a.

Njegove dojučerašnje partijske kolege tvrde da ih je Talić “izdao i iznevjerio” i zato od njega traže da pokaže da vrati odbornički mandat.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *