Špirić: Ne plašim se istrage, Mektić ne zna šta ga je snašlo

Društvo

Špirić je rekao da nema osnova ni za kakve optužbe u vezi sa kupovinom stana u Beču, niti ih očekuje, niti ih se plaši, poručivši nadležnim instititucijama da slobodno provjeravaju i rade svoj posao.

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentrane skupštine BiH Nikola Špirić odgovorio je na ministru bezbjednosti BiH Draganu Mektiću zbog pominjanja njegovog imena povodom istraga po nalogu Tužilaštva BiH u vezi sa kupovinom stana u Beču, i mogućnosti da bude optužen.

-Problem je što nije posao ministra bezbjednosti da se bavi najavama istraga i optužnica. Svima je jasno da Mektić ne zna šta ga je snašlo dolaskom na ministarsko mjesto, ali je imao dvije godine da se sabere. On se, međutim, sve više oduzima i gubi, kako vrijeme prolazi. Njegova nesposobnost i neznanje ne mogu mu biti opravdanje, jer on nije šef obezbjeđenja u lokalnoj kafani nego ministar bezbjednosti, ocijenio je Špirić za “Glas Srpske”.

On je najavio da će Mektića svaki put tužiti kada izgovori neistinu, kao što je, kako kaže, i do sada podnio sedam tužbi protiv pojedinaca i redakcija za klevetu upravo zbog pominjanja stana u Beču, pa sada pokazuju određenu nervozu.

Špirić tvrdi da se u institucijama BiH i “nekim regionalnim slagalicama” sprovodi projekat urušavanja Republike Srpske.

-Sve je jasnije zašto su u vlasti u Sarajevu ovi koji jesu. Ta osvetnička politika prema SNSD-u i Vladi Republike Srpske ne vodi nigdje jer ni na jednu otvorenu krizu i udar na Republiku Srpsku ne odreaguje se zajednički u Sarajevu. Uvijek se pojave uskostranački interesi, pa čak i lični, posebno u SDS-u, istakao je Špirić.

Potpredsjednik SNSD je rekao da mu je žao ako nisu svjesni da su proizvod izborne kombinatorike SDA, a ne volje birača u Republici Srpskoj.

-Nakon dvije godine vidjeli su da nisu dio većine nego su u životu zahvaljujući političkoj infuziji šefa SDA Bakira Izetbegovića, na šta je nedavno ukazao i predsjednik HDZ-a Dragan Čović, rekao je Špirić, dodavši da nije slučajno da se aktuelnim koalicionim partnerima opraštaju sve greške.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *