Vlasnik restorana “Zaplet” odgovorio banjalučkoj starleti: Nikad nećeš biti isplaćena!

Magazin

Vlasnik banjalučkog restorana “Zaplet” poručio starleti da je u njemu proradio balkanski inat nakon prijetećeg poziva “jednog gospodina” i da joj honorar koji, po njegovom mišljenju nije zaslužila, nikad neće isplatiti!

Banjalučka starleta Bojana Stojković nedavno se na Instagramu požalila da joj direktor restorana “Zaplet” nije isplatio dogovoreni honorar za usluge koje je obavila za njegov lokal. Tadašnji direktor, a danas vlasnik restorana “Zaplet” odgovorio je Bojani na Facebook stranici Spotted Banja Luka i objasnio kako stoje stvari.

Goran, kako se predstavio na Facebooku, naveo je da Bojana Stojković nikada nije bila uposlenik restorana Zaplet, već spoljni saradnik za promociju preko društvenih mreža.

-Nakon par dana rada, kao odgovorno lice sam ponudio Bojani da dodatno pored promocije na društvenim mrežama postane dio kolektiva uz probni rad od 30 dana, objašnjava Goran.

Dodaje da je u opisu njenog posla, između ostalog, bila komunikacija sa gostima, briga o njima i da bude osoba koja ce saslušati nezadovoljnog gosta i pokušati da ispravi grešku ako postoji. Bojana je, navodi Goran dalje, kao i svaki radnik restorana, bez obzira na probni rad, imala iste uslove kao i ostali zaposleni (topli obrok i napitak).

-U sporno vrijeme ja sam takođe bio zaposleno lice, kao direktor i odgovorno lice restorana, što znači da sam ja takođe radio pod nečijim instrukcijama i naredbama, kaže Goran i objašnjava da je postupio po Zakonu o radu, po kojem se nakon navršenih mjesec dana rada, plata ili lični dohodak isplaćuje u toku sljedećeg mjeseca.

Tvrdi da je Bojani lično rekao da ne postoje privilegije, da u kolektivu radi 18 ljudi, kao i da niko nije povlašten.

Dragi moji Insta drugari ovde sam objavila dio prepiske izmedju mene i mog bivseg direktora restorana Zaplet gdje sam radila vise od mjesec dana i gdje nisam placena a da ne spominjem prijavljena i osigurana (kao ni vecina radnika koji tamo rade)Ponasanje doticnog je krajnje neljudska i krajnje bezobrazna jer em sto ne zeli ispostovati nas dogovor on me zeli prijaviti za iznudu!Ne znam kako Vi ali ja se nisam do sada susretala sa ovakvim ljudima kao sto je on.Zelio je da ga reklamiram na svojim FB i instagramu,vodim profile od restorana i dolazim dva puta na dan u restoran i boravim po par sati i tako svaki dan.Ja sam svoj dio ispostovala ali on nije.Pored toga sto se nije udostojio da mi da novcanu nadoknadu koju je sam odredio i na koju sam ja pristala on mi salje poruke ovog sadrzaja!Ja sam pokusala na saljiv nacin i bez tenzija da mu kazem da zelim svoju isplatu ali to je dalo ovakav rezultat.Doticni je umislio da cu ja umrijeti ako me ne isplati od gladi i da trebam narednih 6 mjeseci da cekam i Boga molim kada ce da se smiluje i da moju zaradjenu platu.Ja sam odlucila da javno podjelim svoju pricu i ZAMOLIM I VAS da sherujete moju objavu i time sprijecite mozda jos nekoga slicnog meni ko bi zelio da saradjuje sa tim restoranom da zavrsi sa istim ishodom!Takodje imate prepisku mene i sefa konobara kada sam se obratila za svoj novac.SHERUJTE JER AKO VEC NIJE ZAKONOM REGULISANO PROPISNO KAZNJAVANJE OVAKVIH ONDA BAR MI MOZEMO UTICATI DA DIREKTORI SLICNI OVOM NEMAJU NI RADNIKA,DOBAVLJACA,KUVARA,POSLOVNIH PARTNERA…!Hvala!

Objavu dijeli Bojana Stojkovic (@____bokica_)

-Pošto je Bojana imala finasijskih problema firma joj je izasla u susret i isplatila 300,00 KM iako je prije nje drugi radni kolega čekao svoju isplatu. Nakon našeg, hajmo reći dogovora, u kasne sate te iste večeri na moj telefon se javlja meni nepoznat gospodin koji prijetećim porukama zahtijeva da joj se isplati navedeno, tvrdi Goran.

“E sada kao svaki Balkanac na ovim prostorima veoma poznata riječ INAT na koju sam i dotičnom gospodinu rekao da upravo zbog njegovog poziva neće biti isplaćena kao, što i nije i nikada neće. Čisto za javnost Bojana je viđana u intimnim momentima sa vlasnikom lokala, pa evo ne vidim zašto joj je kriv direktor.”

Tvrdi da se Bojana niti u jednom momentu nije obratila nijednom gostu, nego vrijeme provodila potpisujući račune hrane i pića svojih prijatelja i ponižavajući rad ostalog kolektiva.

Bojana mu nije ostala dužna, pa je na svom Facebook profilu poručila da će objaviti kompletan razgovor kako bi dokazala da laže.

Goranove i Bojanine objave komentarisali su njihovi FB prijatelji, a za sada se čini da starleta uživa veću podršku online prijatelja.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *