PRIPREME ZA SMJENU VLADE RS: Opozicija spremna i za izlazak ulice!

Politika

Opozicija je prikupila je dovoljan broj potpisa narodnih poslanika i sutra će predsjedniku Narodne skupštine zvanično predati zahtjev za sazivanje posebne sjednice parlamenta na kojoj će se glasati o nepovjerenju Vladi Željke Cvijanović.

Predsjednici SDS-a, PDP-a i NDP-a saopštili su novinarima u Banjaluci da su pripremili materijal za raspravu o povjerenju aktuelnoj Vladi RS koji bi se trebao naći pred poslanicima na posebnoj sjednici.

-Vlada Republike Srpske nije ispunila zadatak, rekao je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica.

Predsjednik PDP Branislav Borenović je kazao da ima stotinu razloga zbog kojih bi Vladi Republike Srpske trebalo izglasati nepovjerenje, ističući da je danas više penzionera nego zaposlenih.

-Nemamo pravo da odustajemo od trke za spas Republike Srpske i ne isključujemo mogućnost da u finišu izađemo ponovo na ulice, rekao je Borenović.

Predsjednik NDP Dragan Čavić podsjeća da je Vlada Željke Cvijanović korupciju uvela kao pravilo ponašanja “od šaltera do predsjednika Republike Srpske”.

Čavić podsjeća i da je od 2012. godine na otplatu duga potrošeno preko 3,5 milijardi KM, od čega je samo za kamate dato 400 miliona KM, kao i da su dvije banke (Bobar i Banka Srpske) koje su propale, progutale 600 miliona KM.

-Milion je razloga da ova Vlada treba da ode. Kap koja je prelila čašu je da se Vlada odlučila d prodaje nacionalne resurse. Imamo informacije da se sprema prodaja Elektroprivrede, rekao je Čavić.

On je naglasio da će Vlada Republike Srpske učiniti sve da ovaj materijal ne dođe na sjednicu parlamenta i da zbog toga nije isključena mogućnost da će vlada biti smijenjena vanparlamentarnom borbom i protestima.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *