SDS: Neka Dodik pozove Čovića na komemoraciju ustaškim žrtvama!

Politika

Predstavnici SDS-a iz opština Republike Srpske koje se graniče sa Hrvatskom, oštro su se usprotivili najavi predsjednika SNSD i RS Milorada Dodika da će srpske interese u Savjetu ministara BiH braniti HDZ BiH.

Iz SDS-a su predložili Dodiku da svog političkog partnera, predsjednika HDZ BiH, Dragana Čovića, pozove na komemoraciju srpskim žrtvama koje su stradale od ustaških zločina.

– Kao narod Kozare, koji je pretrpio žrtve od hrvatskog naroda u Drugom svjetskom, ali i ovom ratu, poručujemo da nas hrvatski narod ne može predstavljati. Mi imamo svoje predstavnike na niovu BiH. Za nas je nepojmljivo da nas zastupaju Hrvati, rekao je Mirko Samardžija iz Kostajnice, član Glavnog odbora SDS.

On je upitao i da li će Dodik žrtvovati RS zbog saveza sa Čovićem, uz ocjenu da je Čovićev plan da u treći entitet, za koji se zalaže, uđe i Posavina.

Potpredsjednik SDS Drago Bundalo kaže da je Dodik zaboravio kroz kakva je stradanja prošao srpski narod u prethodnim ratovima.

– Čović i Dodik treba da sarađuju i rade i dogovaraju određene stvari, a ne lične interese da prelamaju preko politike i da traže tu rješenje. Jasno je da osuđujemo ovakav stav i želimo da se postigne srpsko jedinstvo i da predstavnici srpskog naroda brane interese srpskog naroda, poručio je Bundalo.

 Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *