ISTINITO

A+ A A-


Nezadovoljni radnik oštetio 31 Fiat 500L u kragujevačkoj fabrici

Incident se dogodio u noćnoj smjeni u petak na subotu, a njegov vinovnik još nije otkriven.

Nezadovoljan uslovima rada i visinom plate jedan radnik oštetio je 31 "fijat 500L" u fabrici "Fijat automobili Srbija" (FAS) u Kragujevcu.
Radnik je oštrim metalnim predmetom išarao karoserije u pogonu montaže, a na pojedinim automobilima je urezao poruke: "Žabari, bježite iz Srbije" i "Ruso, povišica".
Nakon događaja u kompaniji je pokrenuta interna istraga, a svi zaposleni su pozvani na saslušanje.
Jedan od radnika navodi da je mogući povod za ovaj incident sukob sa šefom smjene, koji je zapravo Italijan koji se preziva Ruso. Takođe, dodaje se da su se radnici sa njim svađali početkom nedjelje jer je vršio pritisak na njih, pa je moguće da je zato došlo do incidenta.
"Pretpostavlja se da je automobile oštetio jedan čovjek, jer je rukopis poruka isti. To je vjerovatno posljedica uslova u kojima se radi. Mladi se još nekako sa tim nose, ali starijim je sve teže. Radi se u tri smjene, pod velikim pritiskom, a prosječna plata je 34.000 dinara", kaže predsjednik Sindikata FAS Zoran Mihajlović.
Predsjednik sindikata "Nezavisnost" Branislav Čanak ocenjuje da je ovakav potez radnika nedopustiv, ali naglašava i da ovaj incident pokazuje i koliko je slab sindikat u FAS.
"Država je "Fijatu" dala milijarde i šta sve ne, samo da dođe u Srbiju. Samim tim i odriješene ruke da radi šta hoće i sam određuje koliko će ko i kako da radi", kaže on.
(informer)

Media

Aktuelno

Ostale vijesti

Sva prava zadrzana - Istinito.com