London: Uhapšene još dvije osobe zbog napada

Svijet

Još dvije osobe uhapšene su u Londonu, zbog veza sa terorističkim napadom u britanskoj prestonici, saopštila je danas policija.

“Tokom noći smo izveli još dva značajna hapšenja”, saopštio je komandant protivterorističkih snaga Mark Rauli, prenio je AFP.
On je potvrdio da je jedna žena oslobođena, a da je u pritvoru devet ljudi.

Rauli je kazao da je Halid Masud, koji je u srijedu pregazio tri osobe na Vestminsterskom mostu i usmrtio noževima policajca ispred zgrade britanskog parlamenta, da bi ga zatim policajci upucali i ubili, rođen kao Ejdrijen Rasel.

BBC je prethodno objavio da je pravo ime Masuda bilo Ejdrijen Elms.

Britanska policija je juče saopštila da je bio višestruko osuđivan za vršenje krivičnih djela, ali nijednom za neko dijelo u vezi sa terorizmom.

Masud (52) je bio poznat po “brojnim pseudonimima” i živio je u Zapadnom Midlendsu, engleskom okrugu u kome se nalazi i grad Birmingem, gdje je policija izvršila raciju tokom noći između srijede i četvrtka, prenio je AFP.

Masud je rođen u Kentu, na jugoistoku Engleske, a od skoro je živio u centralnoj Engleskoj, dodala je policija.

“Masud nije bio predmet bilo kakvih aktuelnih istraga i nisu postojali prethodni obavještajni podaci o njegovoj namjeri da izvrši teroristički napad”, ističe se u saopštenju.

Masud je, ipak, bio poznat policiji, navodi se u saopštenju i dodaje da je više puta osuđivan za napade, kao što je nanošenje teških tijelesnih povreda, posjedovanje oružja i ugrožavanje javnog reda.

Odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *