Otvaranje Snješkova u Dječijem pozorištu RS u nedjelju

Kultura

Dječije pozorište Republike Srpske spremno je da ugosti mališane u bajkovitom ambijentu sa mirisom praznika, a manifestacija “Snješkovo” biće otvorena 18. decembra u 12 časova.

Direktor ovog teatra Predrag Bjelošević najavio je da će svečano otvaranje obilježiti uručenje ključeva domaćinu – Snješku Bijeliću, te muzičko-scenski program u kojem će nastupiti zvijezde festivala “Mali kompozitor” i Hor “Vrapčići”. Neće izostati ni druženje sa Djeda Mrazom i Svetim Nikolom.

– Za svaki dan pripremili smo bogat program koji će biti ispunjen malom školom plesa, školicom slikanja, pjesničkim matineom – kaže Bjelošević.

Kućni reditelj Dječijeg pozorišta RS Aleksandar Pejaković napomenuo je da će djeca tokom posjete “Snješkovu”, koje će biti otvoreno do 30. decembra, imati priliku da se druže sa Mašom, likom iz popularnog crtanog filma “Maša i medo”.

– Dio manifestacije biće i program “Čika Bajka čita priče”, a mališani će moći da se fotografišu sa Snješkom Bijelićem, Djedom Mrazom i drugim junacima iz bajki – rekao je Pejaković.

Bjelošević je istakao da “Snješkovo” ima i humanitarni karakter, pa svi posjetioci mogu da ostave dobrotvorni prilog za djecu sa posebnim potrebama.

Kao i prethodnih godina, prijatelj ove zanimljive i kreativne priče je kompanija “m:tel”, koja je za posjetioce priredila prigodne poklone. Takođe, podrška je stigla i iz Kabineta predsjednika Vlade Republike Srpske.

Glas Srpske

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *