EXIT festival pomjeren za avgust

Magazin

Iako je EXIT festival nedavno objavio kako se ove godine neće održati u svom standardnom formatu i terminu, premijerka Srbije Ana Brnabić juče je zamolila organizatore da ne otkazuju festival, već da je preporuka Kriznog štaba odgoda za avgust, imajući u vidu drastično poboljšanje zdravstvene situacije u Srbiji, ali i cijeloj regiji i većini zemalja Europe:

 

„Donijeli smo preporuku da se EXIT pomakne na avgust jer očekujemo kako će tada biti potpuno mirna situacija u cijeloj Evropi“ rekla je premijerka Srbije novinarima, i dodala da je preporuka da se festival pomjeri, a ne otkaže.

 

Iz EXIT tima su pozdravili mogućnost da se u avgustu održi ne samo EXIT festival, već i druge manifestacije u Srbiji, te kako je preporuka epidemiologa dobra vijest za sve, a posebno za najpogođenije sektore turizma i manifestacija. U EXIT timu napominju da su spremni i na promjenu formata festivala:

 

„Ako bude potrebno, mi smo spremni drastično smanjiti kapacitet festivala, kao ograničiti posjetioce na domaću i regionalnu publiku“ izjavili su organizatori i apelovali da se organizuje sastanak na kojem će se definisati svi detalji i odgovoriti na otvorena pitanja.

 

Ovu udarnu vijest koja se velikom brzinom širi evropskom festivalskom scenom, prokomentarisali su i regionalni eksperti u event industriji na sinoćnjem panelu o sudbini manifestacija.

 

„Ovo je odlična vijest, ali i očekivana, imajući u vidu da epidemija u većini evropskih zemalja ubrzano prolazi. Srbija je napravila jako pametan potez što je prva objavila ovakvu vijest, jer će mladi upravo biti prvi koji će putovati i države koje to prepoznaju će brže oporaviti turizam od drugih“, kaže Pavle Kostadinović iz slovenačke turističke agencije Supratravel.

 

S njim se slaže i Adnan Mehmedović, priznati hrvatski promoter i suosnivač Fresh Island festivala na Zrću.

 

„Ovo je spektakularna vijest ne samo za regiju, već za cijelu svjetsku event i festivalsku industriju čiji će oporavak krenuti s Exita. Nadam se da će i Hrvatska i druge zemlje regije prepoznati priliku kako bi što prije oporavile festivalski turizam po kojem smo prepoznati širom svijeta“.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *