Vulin odgodio stupanje u štrajk glađu

Region

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je, nakon jutrošnjeg razgovora sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, odgodio stupanje u štrajk glađu koji je bio najavio za danas.

 

On je rekao novinarima da je prihvatio Vučićevu sugestiju da odgodi štrajk.

 

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je, takođe, najavio da će stupiti u štrajk glađu, kaže da je i on odgodio tu odluku, ali je dodao da ostaje na snazi.

 

On je najavio da će zajedno sa gradskim i opštinskim odbornicima u Beogradu ostati u lokalnim skupštinama i započeti štrajk glađu čim bude vidio da huligani ponovo uništavaju gradsku imovinu.

 

Poslanik SNS-a Aleksandar Martinović najavio ranije da će poslanici vladajuće koalicije od danas boraviti u Skupštini Srbije kako bi je odbranili od onih koji “nasiljem, divljaštvom, rušenjem, fašizmom pokušavaju da preuzmu vlast i promene izbornu volju građana”, dodavši da za sada neće stupiti u štrajk glađu.

 

Martinović je na konferenciji za novinare u Skupštini, kojoj su prisustvovali i poslanici vladajuće koalicije, rekao da je jutros imao konsultacije sa predsjednikom stranke Aleksandrom Vučićem i da je donijeta odluka da za sada ne stupaju u štrajk glađu.

 

Vulini i Vesić juče su najavili stupanje u štrajk glađu, koji, kako je naveo Vesić, vide kao jedini razuman i civilizovan način suprotstavljanja “huliganizmu i nasilju” koje lideri opozicionog Saveta za Srbiju sprovode u Beogradu.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *