Stanivuković pripremio novi zakon za NSRS

Politika

Savjet za pravna pitanja Partije demokratskog progresa, zajedno sa narodnim poslanikom Draškom Stanivukovićem, izradio je Nacrt zakona o zaštiti prava na slobodu i život bez straha, koji će Stanivuković uputiti u redovnu proceduru u NSRS u ponedjeljak u 11 časova.

 

Pomenuti nacrt je nadogradnja Zakona o zaštiti od zastrašivanja i prijetnji, koji je Stanivuković ranije najavio.

 

– Zakoni bi trebalo da budu humani, usmjereni u prvom redu ka zaštiti prava, sloboda i života građana, odnosno sve suprotno od onog što najavljuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske kroz svoje izmjene i dopune Zakona o javnom redu i miru koji za cilj imaju prvenstveno ugnjetavanje sloboda i prava – ističe Stanivuković.

 

Kako Stanivuković najavljuje, već sutra će biti finalizovan još jedan nacrt, a koji je u službi građanskih sloboda, prava na slobodno medijsko izvještavanje i slobode izražavanja mišljenja.

 

– Svaki zakon treba da unaprijedi živote građana, a ne da ugrožava iste. I ograničavanje pravo na profesionalan rad medijima je jedan od oblika totalitarizma. Imamo i uvijek ćemo imati odgovor na pokušaje legalizacije ovakve vrste uređenja, te svake vrste ograničavanja ljudskih prava i sloboda – rekao je Stanivuković.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *