Iz Srbije u Tursku i obrnuto, samo sa ličnom kartom

Region

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić izjavila je da je prihvaćen prijedlog turskog ministra kulture i turizma Mehmeta Nurija Ersoja da se građanima Srbije i Turske omogući da u Tursku, odnosno Srbiju ulaze samo s ličnom kartom.

 

“Prijedlog je veoma dobro prihvaćen i na tome ćemo raditi u narednom periodu”, rekla je Matićeva novinarima nakon sastanka s Ersojem u Beogradu.

 

Ona je navela da je podršku tom prijedlogu dao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

“Sada ćemo sa nadležnim institucijama, prije svega Ministarstvom vanjskih poslova, ali i Ministarstvom unutrašnjih poslova raditi na realizaciji ove ideje”, rekla je Matićeva.

 

Ona je navela da je u prvih pet mjeseci ove godine za 49 posto veći broj turista iz Turske u Srbiji, u odnosu na prošlu godinu, kao i da sada borave duže, u prosjeku šest dana.

 

Matićeva je rekla da turski turisti posjećuju velike gradove Beograd, Novi Sad i Niš, ali i Zlatibor, Kopaonik, Novi Pazar, ali i sve turističke lokacije koje se nalaze na putu do Novog Pazara.

 

Turski ministar Mehmet Nuri Ersoj ocijenio je da će, kada bude omogućeno putovanje samo s ličnom kartom, vazdušni saobraćaj između dvije zemlje postati intenzivniji.

 

On je istakao da će se na tome ubrzano raditi.

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *