Banjaluka: Sportisti u novoj dvorani polovinom decembra

Sport

Izgradnja nove sportske dvorane u Banjaluci trebala bi biti završena do sredine decembra ove godine, izjavio je gradonačelnik Igor Radojičić, nakon obilaska radova u nekadašnjem Šoping centru.

On je ponovio da je vrijednost ove investicije oko 1,2 miliona maraka, te da se radi o jednom od pet kapitalnih projekta koji se finansiraju iz sredstva od emitovane emisije gradskih obveznica.

– Radovi napreduju po planu, a cilj nam je da do polovine decembra dobijemo sportsku dvoranu i predamo je na upotrebu sportistima– rekao je Radojičić.

Podsjetio je da od sedamdesetih godina prošlog vijeka, kada su podignute dvorane „Borik“ i „Obilićevo“, u Banjaluci nije izgrađena nijedna nova sportska dvorana, osim školskih i univerzitetskih dvorana.

Novom dvoranom će upravljati Sportski centar „Borik“.

-Nova dvorana će značajno rasteretiti kapacitete za trening naših sportista, pogotovo što se u dvorani „Borik“ često organizuju razne manifestacije i događaji, zbog čega se javlja problem sa organizacijom treninga sportskih klubova – kazao je Radojičić.

On je dodao da je završena i studija opravdanosti za planiranu sportsku dvoranu u krugu banjalučke Gimnazije, te da je projekat odobren i u Ministarstvu finansija. Kako je rekao, nakon ovih koraka, biće pokrenuta procedura za pripremu javnog poziva za javno-privatno partnerstvo za gradnju ove dvorane.

– Pored toga, pripremamo projekte i za dvije školske dvorane. Već je gotov projekat za dvoranu kod OŠ „Branko Radičević“ na Starčevici, a drugi projekat se odnosi na prostor kod OŠ „Sveti Sava“ na Laušu – najavio je Radojičić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *