ORGANIZATORI GREND SLEMA NAJAVILI
Novak će moći da brani titulu!

Aktuelno Društvo Sport

Predsjednik Teniske federacije Francuske Žil Moreton istakao je da tamošnje vlasti razmatraju mogućnost nastupa nevakcinisanih sportista na Rolan Garosu

 

Tek što je haos oko Australijan opena završen, Novak Đoković bi mogao da se nađe u novom problemu. Francuske vlasti već nekoliko dana rade na razmatranju plana i organizacije Rolan Garosa u uslovima pandemije koronavirusa, ali po rečima predsednika tamošnjeg teniskog saveza problema neće biti.

 

Žil Moreton istakao je da će na Rolan Garosu svi bidi dobrodošli, pa čak i nevakcinisani teniser, ali uz određenje “uslove boravka”.

 

– Naši timovi rade zajedno sa vlastima koje će u dogledno vreme urediti pravila oko ulaska nevakcinisanih igrača – rekao je Moreton.

 

Prema podacima ATP, u top 100 igrača na svetu nevakcinisano je njih tri odsto. Među njima je i Novak Đoković. Srpki teniser iz tog razloga neće biti u prilici da brani titulu na Australijan openu pošto je danas posle odluke Federalnog suda deportovan.

 

– Novak je veliki šampion i možemo da zamislimo njegovo razočarenje što ne može da odbrani titulu u Australiji – podvukao je Moreton.

 

Podsećamo, Rolan Garos će biti na programu od 22. maja do 5. juna.

 

Informer

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *