Papa Franjo pleše tango, ljubi ruke Jevrejima i nervira ortodoksne katolike (VIDEO)

Svijet

Poglavara Rimokatoličke crkve, papu Franju, mnogi smatraju neobičnim u odnosu na njegove prethodnike, ili “modernim” papom koji iskače iz klišea strogih vatikanskih pravila.Ima dosta i onih koji mu zamjere što pleše sa ženama, ljubi ruke Jevrejima…

Odavno je već poznato da je papa Franjo strastven i u stvarima koje baš i nisu direktno vezane za Katoličku crkvu na čijem je na čelu. Strastveno prati nogomet, ali i pleše. Oni koji su čitali njegove životopise i intervjue znaju da se papa Franjo zaredio u svojoj 33. godini života, a prije toga je imao i djevojku s kojom je volio plesati tango.

No, prevagnuo je sveštenički poziv, pa se zaredio za Isusovca. Pogledajte video na kojem se vidi kako papa Franjo pleše s jednom djevojkom:

Kritičari zamjeraju papi što krši svaki protokol i praktično se izruguje hrišćanstvu, a neki idu toliko daleko da tvrde da je on zadnji papa, kako je zapisano po prorocima.

Zar je primjereno i po protokolu da papa pleše, drugima pere noge, a najgore od svega da Židovima poput Rockefellera i Rothschilda ljubi ruke? – pitaju papini kritičari.

Naime, po strogom vatikanskom protokolu, papa nikome ne smije da ljubi ruke niti prstenje, nego svi njemu treba da ljube prsten, bez obzira da li su predsjednici neke države, premijeri ili bankari, Jevreji itd.

Međutim, papa Franjo se ne drži tog protokola, pa se na ovom videu jasno vidi kako ljubi ruke ženama i muškarcima, Davidu Rokfeleru, Henriju Kisindžeru, Džonu Rotšildu…

Istinito

1 thought on “Papa Franjo pleše tango, ljubi ruke Jevrejima i nervira ortodoksne katolike (VIDEO)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *