Putin: Teroristi u Idbilu se ne smiju tolerisati

Svijet

Predsjednici Turske, Rusije i Irana Redžep Tajip Erdogan, Vladimir Putin i Hasan Rohani razgovarali su danas u Sočiju o situaciji u Siriji i tom prilikom Putin je istakao da se prisustvo terorističkih grupa u regionu Idliba u Siriji ne smije tolerisati, prenosi Rojters.

 

Prema njegovim riječima, napori Moskve, Ankare i Teherana rezultirali su primirjem koje se poštuje u većem dijelu Sirije, prenosi Tass.

 

– Primirje važi na skoro cijeloj teritoriji države, što znači da je procenat nasilja smanjen. To je specifična zajednička mjera i nesumnjivo pozitivan rezultat – rekao je Putin.

 

Ruski predsjednik je tokom trojnog sastanka istakao da su se tri države obavezale da će razgovarati o praktičnim koracima kako bi eliminisali žarište terorizma u idlibu.

 

– Primirje je na snazi u Idlibu, ali to ne znači da možemo da tolerišemo prisustvo terorističkih grupa u tom području. Iz tog razloga predlažem konkretne korake koje bi Rusija, Tirska i Iran mogle da preduzmu kako bi dovršile eliminaciju ovog žarišta terorizma – rekao je Putin.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *