Lavrov: Rusija će recipročno odgovoriti na neprijateljske poteze SAD

Svijet

Moskva će recipročno odgovoriti na neprijateljske korake Vašingtona, ako se takvi potezi nastave, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, ali je ukazao na to da bi bilo pogrešno u nedogled odlagati rješavanje pitanja značajnih za dve države i za cijeli svijet.

 

On je istakao da Moskva nema visoka očekivanja o obnavljanju dijaloga sa Vašingtonom u narednoj godini.

 

Dodao je da Rusija po tom pitanju bira pragmatičan pristup i da će procijeniti stav američke administracije o konstruktivnoj saradnji na osnovu akcija Vašingtona.

 

Lavrov je napomenuo da postoje izvjesni obeshrabrujući faktori u vezi sa američkom unutrašnjom politikom, kao što je početak kampanje za predsjedničke izbore u toj zemlji.

 

“Protivnici Rusije u američkoj vlasti mogli bi ponovo da iskoriste rusofobiju kao sredstvo kampanje”, ocijenio je Lavrov u intervjuu Tassu.

 

On je rekao da su kontakti sa američkim zvaničnicima tokom njegove nedavne posete Vašingtonu bili korisni.

 

“Ti kontakti su nam omogućili sveobuhvatnu razmjenu mišljenja o aktuelnim bilateralnim i međunarodnim pitanjima, Ojbe stranke izrazile su spremnost da unaprijede odnose i postignu zajedničke rezultate tamo gdje postoje zajednički interesi”, objasnio je Lavrov.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *