RAT U UKRAJINI
Velika Britanija uvela nove sankcije Rusiji

Svijet

Rusija će štititi svoje nacionalne interese svim raspoloživim sredstvima, poručio je ruski lider Vladimir Putin. Evropska unija je najavila novi paket sankcija na čijem udaru bi moglo da se nađe 169 organizacija koje obezbjeđuju opremu za ruski odbrambeni sektor.

 

Njemački PVO sistemi „Patriot“ biće prebačeni u Poljsku na granicu sa Ukrajinom početkom naredne godine, saopštio je poljski ministar odbrane Marčin Očepa.

 

Njemačka vlada saopštila je juče da su dve zemlje postigle dogovor o raspoređivanju ovih sistema na poljskoj teritoriji u blizini granice sa Ukrajinom.

 

Velika Britanija je uvela sankcije protiv pet predstavnika ruskih Oružanih snaga i bezbednosnih struktura, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu britanske Vlade.

 

Ministri spoljnih poslova EU nameravaju da u ponedeljak 12. decembra odobre nove sankcije protiv Rusije, navode izvori u Briselu.

 

Narodna milicija LNR saopštila je da je ukrajinska vojska tokom proteklog dana izgubila do 90 ljudi, dva tenka, četiri oklopna transportera i tri artiljerijska oruđa, saopštila je Narodna milicija LNR.

 

Pored toga, uništeno je i 18 jedinica specijalnih vozila.

 

Narodna milicija DNR objavila je da je ukrajinska vojska tokom prethodna 24 časa izgubila preko 50 ljudi, samohodno artiljerijsko oruđe, dva tenka i deset jedinica oklopnih vozila i automobila. Takođe, ruske snage su u vazduhu oborile tri bespilotne letelice.

 

Ukrajinska vojska je u poslednja 24 sata 39 puta gađala teritoriju DNR, ispalivši 154 projektila, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi sa ratnim zločinima Ukrajine.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *