Trninić: Urađeno sve potrebno za izgradnju mosta kod Gradiške

Društvo

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je da je Srpska uradila sve što je potrebno kako bi počela izgradnja mosta na Savi kod Gradiške i da se čeka da Hrvatska dobije sredstva od EU.

“Hrvatska je aplicirala fondu EU koji omogućava dobijanje sredstava za unapređenje saobraćajne infrastrukture. Oni za projekat izgradnje mosta žele da dobiju ukupno 60 miliona evra, kako bi uradili određene prilazne puteve sa svoje strane u dužini od 30 kilometara i zbog toga `otežu`, a mi smo sve već odavno završili”, rekao je Trninić za današnje “Večernje novosti”.

On je naveo da je Hrvatska predstavila evropskim zvaničnicima dinamiku aktivnosti, prema kojoj zvanični Zagreb očekuje izdavanje građevinske dozvole u prvom kvartalu naredne godine.

Trninić je istakao da ministarstvo na čijem je čelu i preduzeće “Autoputevi Republike Srpske” nastavljaju sa insistiranjem kod institucija BiH, prije svega Ministarstva transporta i komunikacija BiH, da ispune svoj dio obaveza i aktivnosti na formiranju zajedničke komisije koja bi pripremila tendersku dokumentaciju, raspisivanje tendera i izbor izvođača radova.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *