Zaradili desetine hiljada evra tjeranjem djevojaka na prostituciju

Hronika

Dvojica uhapšenih na Ilidži policijskoj akciji „Tvins“ u BiJ primorali su šest devojaka da se bave prostitucijom u Austriji i Nemačkoj, a osim toga uzimali su im i skoro svu zaradu, saznaje „EuroBlic“.

Izvor blizak istrazi pojasnio je da su u ovoj akciji uhapšena dvojica osumnjičenih, ali da će istraga najverovatnije biti proširena na još jednu osobu.

– Uhapšeni su svoj „posao“ pokrenuli još 2015. godine, a sumnja se da su zaradili više desetina hiljada evra – pojasno je izvor iz istrage.

On je dodao da su obojica uhapšeni od ranije poznati policiji i da su do sada privođeni zbog raznih krivičnih dela.

Podsetimo, pripadnici SIPA u četvrtak ujutru uhapsili su osumnjičene za tragovinu ljudima radi prostitucije i oni su predati u nadležnost Tužilaštva BiH. Iz ovog tužilaštva juče nismo dobili odgovor, da li su oni saslušani i da li će im biti predložen pritvor.

Ova hapšenja su nastavak akcije „Tvins“ iz novembra prošle godine kada je uhapšeno više osoba iz BiH i Srbije zbog istog krivičnog dela.

Organizator ove grupe koristio je računarske mreže sa područja BiH i Nemačke i na sajtu www.kaufmich.com otvarao žrtvama profile.

Na profilima je davao njihov opis, telesnu građu, seksualne sklonosti, godište, cene raznih seksualnih usluga, fotografije, kao i način i mesto kontakta radi pružanja usluga. Kada klijent kontaktira neku od devojaka na navedenom portalu, članovi ove grupe dogovore sa njim mesto, vreme, vrstu i cenu seksualne usluge, a zatim obaveste žrtvu šta se od nje očekuje. Nakon obavljenog „posla“ žrtve su ih morale obaveštavati koliko su zaradile novca.

blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *