Šukalo: Šta mi to radimo u nedjelju ako ćemo postupiti po odluci Suda BiH?

Aktuelno

Šukalo tvrdi da je na djelu još jedna velika prevara režima u RS jer se donose zaključci o provođenju odluka Ustavnog suda BiH koji je poništio Dan RS, čime se obesmišljava referendum koji treba da bude održan u nedjelju.

Narodni poslanik Adam Šukalo reagovao je u ime Saveza za promjene na današnje zaključke Kolegijuma Narodne skupštine RS, ocjenjujući ih kao još jednu “veliku prevaru režima u Republici Srpskoj”.

Šukalo ističe da zaključak broj dva, kojim je Kolegijum konstatovao da je u toku provođenje Odluke Ustavnog suda BiH kojom je poništen Dan RS, Savez za promjene ne može podržati jer on obesmišljava održavanje referenduma.

-Ako građanima postavljamo referendumsko pitanje – da li podržavate da se 9. Januar obilježava kao Dan RS, a danas u Narodnoj skupštini donosimo zaključak u kojem kažemo da poštujemo i sprovodimo odluku Ustavnog suda BiH, šta mi to radimo u nedjelju?!-zapitao je Šukalo.

lider SNS-a ističe da je to potvrda manipulacije režima u RS kojem nije stalo do volje naroda već samo da održe referendum zbog izbora i pokušaju da poprave svoje političke karijere.

-Ovo je ogromna manipulacija sa najznačajnijim institutom neposrednog učešća građana u odlučivanju koji se zove referendum. Taj referendum nije anketa iako ga je danas Milorad Dodik sa svojom vladajućom strukturom pokušao da pretvori u to, kategoričan je Šukalo.

On je rekao da će Savez za promjene od Narodne skupštine i Vlade RS tražiti da se ponašaju u skladu sa voljom građana.

Za Savez za promjene sporan je i treći zaključak Kolegijuma, kojim Narodna skupština traži od Vlade RS da u cilju provođenja Odluke Ustavnog suda BiH uputi u skupštinsku proceduru prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o praznicima RS jer je to, po riječima Šukala, dokaz da se referendum održava samo zbog izbora.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *