SDS optužio premijerku da se miješa u izbor rukovodstva SRNE

Aktuelno

Srpska demokratska stranka pozvala je danas predjesnicu Vlade RS Željku Cvijanović da “odustane od sulude ideje” da Radmilo Šipovac i Tatjana Parađina budu postavljeni na funcije direktora i glavnog urednika Novinske agencije SRNA.

SDS u saopštenju navodi da je “skadalozna i demokratskim društvima neprihvatljiva, mogućnost da na čelo državne novinske agencije i jedne od značajnijih institucija Republike Srpske dođu tabloidni novinari bez profesionalnog kredibiliteta koji se nisu pokazali kao neko ko poštuje etičke kodekse u novinarstvu”.

– Novinsku agenciju SRNA treba da vodi neko od brojnih respektabilnih novinara u Srpskoj, a ne Radmilo Šipovac, udarno pero prljavih tabloidnih medija koje finansira SNSD, a koji služe režimu Milorada Dodika za najprizemnije napade na predstavnike opozicije u Republici Srpskoj. Brojne sudske presude za klevetu koje su i funkcioneri SDS dobili protiv Šipovca, samo su potvrda da je on bruka za novinarstvo i da slijedi uvođenje najcrnjeg medijskog mraka u SRNU, istiće se u saopštenju.

SDS je pozvao premijerku Željku Cvijanović da ne ometa proceduru javnog konkursa i da na najvažnije pozicije u novinskoj agenciji SRNA budu izabrani najbolji, a ne najpodobniji kandidati.

Pojedini mediji su prenijeli vijest da je 17. decembra raspisan konkurs za izbor novog rukovodstva Novinske agencije SRNA, ali i da je unaprijed odlučeno ko će biti postavljen na ključne funkcije u Agenciji.

Navodno bi, po nalogu predsjednice Vlade RS na mjesto direktora trebalo da bude izabran Radmilo Šipovac, vlasnik i urednik nedavno ugašenog tabloida “Narodne novine”, a za urednika novinarka Agencije Tatjana Parađina.

Sadašnji direktor SRNE Nikola Deretić bi, prema odluci premijerke, navodno ostao u Agenciji na poziciji direktora marketinga, do sticanja uslova za penziju.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *