Vučić spriječio privođenje Dodika zbog kupovine vile na Dedinju!?

Aktuelno

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je prošle godine od Beograda traženo da “privede” predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika “zbog, ne znam, neke vile”.

– Bio je zvaničan zahtev za privođenje predsednika Republike Srpske prije godinu dana. Zamislite da Srbija privodi predsednika Republike Srpske. Jeste li vi normalni? Šta hoćete, da pravimo granicu onakvu kakva je nekada ranije pravljena? Da ne puštamo naš narod da uđe u Srbiju, da ne damo našem narodu koji hoće da ide u Srpsku i u BiH da pređe granicu? Tako nešto se nikada neće dogoditi, poručio je Vučić.

Vučić je kazao da će ove godine biti održani izbori u Bosni i Hercegovini, navodeći da očekuje velike pritiske na Dodika.

– Ove godine imamo izbore u BiH i ne bih bio u koži ni Miloradu Dodiku ni drugim političarima, jer će pritisaka sa strane sigurno biti. Dogovorio sam se da Dodikom da Srpska nikada ne ide protiv Srbije i obrnuto. Imali smo pre godinu dana i zahteve da se privede predsednik RS Milorad Dodik. Iz Sarajeva je stigao taj zahtev…Pitao sam, ljudi šta hoćete… Hoćete da ne damo narodu da pređe granicu, šta je to što želite, rekao je Vučić i istakao da će pomagati RS koliko god može u skladu sa Dejtonskim sporazumom.

Naredba Tužilaštva BiH o sprovođenju istrage u vezi sa kupovinom vile na Dedinju je donesena u decembru 2015. godine nakon izjave Slobodana Pavlovića, vlasnika “Pavlović banke” preko koje je Milorad Dodik 2007. godine prebacio 750.000 eura na račun Komercijane banke u Beogradu koja je bila vlasnik vile na Dedinju.

Slobodan Pavlović danas tvrdi da istrage o kreditu Milorada Dodika u Pavlović banci, te okolnostima pod kojima je predsjednik RS kupio vilu u Beogradu, nije ni bilo.

– Tu ništa još nije ni početo i ko zna dokad će trajati, rekao je Pavlović u ponedjeljak, tokom licitacije na kojoj je pokušao da proda nekretnine kupljene od propale “Bobar banke”.

Javnost još ne zna da li je cjelokupan proces okončan u Tužilaštvu BiH, jer iz Tužilaštva zvaničnog odgovora nema.

– Goran Salihović je direktno pokušao i preko mene i preko Pavlovića, da utiče na tu istragu kada je tražio tajne sastanke, što smo mi i odobrili. Neminovno će doći ponovo do istraga vezanih za bankarski sektor i doći će do velike istine, da se iza svega toga krije direktno, razbojničko ponašanje, nasilničko ponašanje Milorada Dodika, ističe advokat Duško Tomić, koji je bio uključen u ovaj slučaj.

On tvrdi i da će se vrlo skoro otvoriti nova pitanja vezana za još nekoliko banaka u kojima gospodari Milorad Dodik, te afere u okviru investicija koje se vezuju za velike kredite, domaće i strane. Naglašava da će najveća bankarska afera na ovim prostorima biti Pavlović banka, veća i od Bobara, kada se utvrdi koliko je sredstava nezakonito prošlo kroz nju i mimo Dodika.

U novembru 2015. godine Srpska demokratska stranka je podnijela krivičnu prijavu protiv Dodika i, kako je navedeno, organizovane grupe, zbog više krivičnih djela na osnovu kojih je Pavlović banka Dodiku platila kupovinu vile u Beogradu.

Osim Dodika, krivična prijava je podnesena i protiv vlasnika “Pavlović Internacional banke” Slobodana Pavlovića, zatim Radomira Jovanovića, direktora banke Petra Lazovića, bivšeg direktora Slobomira Blaga Blagojevića, članova Nadzornog odbora Pavlović banke Mile Pavlović i Milovana Erića, kao i direktorice Agencije za bankarstvo RS Slavice Injac.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *