Dodik doveo novinare da se uvjere da u Zalužanima nema Rusa ni Amera

Aktuelno

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, zajedno sa predsjednicom Vlade Željkom Cvijanović i ministrom unutrašnjih poslova Draganom Lukačem posjetio nove poligone Centra za obuku policije u bivšoj kasarni Zalužani.

– Po Ustavu, Republika Srpska ima pravo na policiju. Vojsku su nam oteli, policiju neće. Ništa nelegalno i ništa protivzakonito. Ovdje ste pozvani da vidite da nema nijedne ruske ni američke rakete. Ovdje ne mogu da slijeću “boinzi”, rekao je Dodik.

On je naglasio da su ispoštovane sve procedure u ”famoznoj” priči o nabavci pušaka za MUP RS.

– Famozna priča o puškama, provedene sve procedure, poštovali smo i nivo BiH. Dozvolu je dao i ministar za šale i podmetanja. Šta je problematično, ništa. E ti zapadnjaci su dvadeset godina zabranjivali da se opremamo, poručio je Dodik.

Ministar Lukač je naveo da će kompleks u Zalužanima biti otvoren početkom aprila.

– Podići stepen obučenosti policije na najveći nivo. Četvrtog aprila otvaranje kompleksa, rekao je Lukač.

Ministar unutrašnjih poslova je nedavno izjavio da ne postoje nikakvi Rusi u kasarni u Zalužanima, niti imaju namjeru da budu.

– Obuku naših specijalaca do sada smo u najvećem broju slučajeva radili sa Američkim specijalnim jedinicama i evropskom policijom. Poslao sam zahtjev da američka specijala omogući jednu svoju ekipu instruktora koji će doći da rade sa našim mladim specijalcima rekao je Lukač prije četiri dana.

Ambasada SAD u BiH ga je demantovala Lukača, navodeći da instruktori SAD neće učestvovati u obuci policije RS.

– Nemamo u planu obuku koja bi uključivala vatreno oružje koje Republika Srpska kupuje od Srbije, rečeno je za novinsku agenciju Patria iz Kancelarije za odnose s javnošću Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *