Dodik u strahu od poraza kandiduje Darka Mladića za predsjednika RS!?

Aktuelno

EuroBlic u sutrašnjem broju donosi vijest da će Milorad Dodik na predstojećim uzborima za predsjednika Republike Srpske kandidovati sina ratnog komandanta VRS generala Ratka Mladića.

Beogradski list pod naslovom “Dodik kandiduje Mladićevog sina za predsjednika RS” na naslovnici prenosi da će to biti iznenađenje na izborima koje će građanima Republike Srpske, ali i članovima SNSD priprediti lider te partije.

Ova informacija nije nova jer se i ranije spekulisalo da bi Dodik, ukoliko kandidat SDS-a bude predsjednik te partije Vukota Govedarica, mogao da za ovu funkciju kandiduje Darka Mladića, sina generala Ratka Mladića. 

Dodik je u više navrata javno proziva Govedaricu da je dezerter i da je pobjegao iz Republike Srpske tokom rata, iako je Govedarica 1992. godine imao svega 16. godina.

Ukoliko ova vijest o kandidaturi Darka Mladića bude tačna, jasno je da će okosnica kampanje SNSD u trci za predsjednika RS biti blaćenje glavnog rivala i optužbe za nedostatak patriotizma.

Darko Mladić i ranije je bio čest gost kod aktuelnog predsjednika RS, a prisustvovao je i kontramitingu SNSD-a na Trgu Krajine u maju 2016. godine, na skupu koji je bio Dodikov odgovor na velike proteste opozicije u RS.

Haški tribunal osudio je prvostepeno u novebru prošle godine ratnog komandanta VRS generala Ratka Mladića na doživotnu kaznu zatvora zbog genocida, zločina protiv čovečnosti i kršenja zakona i običaja rata u BiH.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *