Stanivuković prozvao gradsku vlast i Eko-toplanu zbog lošeg grijanja (VIDEO)

Aktuelno

Zbog niske temperature koje se ovih dana spuštala i do -16 stepeni Celzijusa, odbornik u Skupštini grada Banjaluka Draško Stanivuković juče i danas je obišao više od 50 stanova u naseljima Borik i Nova Varoš koji su priključeni na sistem gradskog grijanja.

– Ponio sam termometar i išao od vrata do vrata. Ni u jednom stanu nisam izmjerio temperaturu preko 18 stepeni, što je svakako ispod svakog minimuma i komfora u kojem čovjek može ugodno da boravi. U pojedinim stanovima u Novoj Varoši temperatura u stanovima je i ispod 16 stepeni, rekao je Stanivuković.

On je naglasio da se prema stanju na terenu može zaključiti da Eko-toplana koja je od 1. februara preuzela grijanje od stare Toplane AD i investicija od preko 30 miliona KM, nije opravdala očekivanja. Ističe da su rađani i dalje nezadovoljni jer plaćaju visoke račune, a usluga se nije poboljšala.

– Pozivam gradsku vlast i predstavnike Toplane da izađu na teren i uvjere se u činjenično stanje i da nama javno kažu koje poboljšanje je donijela nova Eko-toplana, kaže Stanivuković.

Ističe da se trudi da na sve gleda pozitivno i da dobre projekte i ideje želi da podrži, ali u ovom slučaju kada je saslušao građane i čuo njihova iskustva i mišljenje, spreman je na kritiku.

– U ovom slučaju stvari možete gledati samo onakve kakve jesu. U pojedinim ulazima mještani skupljaju potpise da se odjave sa Toplane, kaže Stanivuković.

Najavljuje da će u naredna dva dana obiđi domaćinstva na Starčevici i Obilićevu koja su priključena na sistem gradskog grijanja.

Gradska opozicija nedavno je saopštila da stara Toplana na mazut isporučuju 55 MW toplotne energije, rejonske kotlovnice na drvnu sječku 16 MW, a nova Eko-toplana samo 26 MW toplotne energije.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *