Čega se plaši Policija RS: Šefe, večeras ih je manje!

Aktuelno

Zbog ogorčenosti građana na policiju nakon katastrofalnih rezultata istrage u slučaju smrti banjalučkog studenta Davida Dragičevića, iz vrha MUP-a je stigao nalog policiji na terenu da “popusti”.

Policija Republike Srpske, posebno na području Banjaluke, dobila je nalog pretpostavljenih da smanji podnošenje prekršajnih prijava protiv građana, dok se “strasti ne smire”, kako ih ne bi dodatno iritirali,saznaje Istinito.

Nalog je stigao s vrha, a posebno se odnosi na policiju koja vrši nadzor nad bezbjednošću saobraćaja i koja je najčešće u prilici da kažnjava nesavjesne građane.

Koliko policija strahuje od narodnog nezadovoljstva, govori i stepen njihovog prisustva na skupovima podrške roditeljima i prijateljima pokojnog Dragičevića na banjalučkom Trgu Krajine.

Jedan od inspektora u civilu u četvrtak je ushićeno izvijestio svog pretpostavljenog: “Šefe, večeras ih je manje!”

Visoki funkcioneri MUP-a, uključujući ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača i direktora policije RS Darka Ćuluma i dalje tvrde da je policija “dobro uradila svoj posao” u slučaju smrti Davida Dragičevića, za kojeg su na prvoj pres konferenciji ustvrdili da je stradao “zadesnom” smrću, ne ponudivši za to nikakve validne dokaze.

Zanimljivo je da se još niko iz MUP-a nije izvinio porodici stradalog mladića (barem ne javno), iako su ga optužili za provalnu krađu, za šta takođe nisu javnosti ponudili konkretne dokaze. Predmeti nađeni uz tijelo, kao ni video snimci koji su do sada objavljeni, nisu ubijedili roditelje Davida Dragičevića, ali ni javnost Banjaluke i Republike Srpske, da je to on zaista i učinio.

Policija se, po mišljenju mnogih, grubo ogriješila o Zakon o krivičnom postupku, kao i o profesionalne standarde, etički kodeks profesionalnog ponašanja i djelovanja policije u demokratskoj državi.

Bez imalo rezerve, policija je ishitreno optužila Davida Dragičevića, sasvim izvjesno moguću žrtvu zločina, za tuču i provalnu krađu, uz pretpostavku da je slučajno stradao utapanjem u rijeci. Pri tom, pretpostavka o njegovom ubistvu nije ni pomenuta.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *