Radmila Čičković novi v.d. direktor Elektroprivrede RS

Aktuelno

Nadzorni odbor Elektroprivrede Republike Srpske imenovao je danas Radmilu Čičković za vršioca dužnosti direktora EP RS umjesto Željka Kovačevića, koji je podnio ostavku na tu dužnost.

U Banjaluci je danas održana sjednica Nadzornog odbora Elektroprivrede Republike Srpske koji je prihvatio ostavke kompletne uprave predvođene generalnim direktorom Željkom Kovačevićem. Za novog vršioca dužnosti generalnog direktora preduzeća Nadzorni odbor je imenovao Radmilu Čičković.

Prihvaćene su ostavke zamjenika generalnog direktora ERS Branislave Milekić, izvršnog direktora za tehničke poslove Maksima Skoke, izvršnog direktora za ekonomsko finansijske poslove Blagoja Šupića i izvršnog direktora za organizaciono pravne poslove Nenada Radovića.

– Za vršioca dužnosti izvršnog direktora za organizaciono-pravne poslove imenovan je Dragoljub Reljić, a za vršioca dužnosti direktora za ekonomsko-finansijske poslove Darko Milunović, rekao je novinarima zamjenik predsjednika Nadzornog odbora ERS Nebojša Rikalo.

On je dodao da će uskoro biti imenovani i ostali članovi uprave, a da će primopredaja biti izvršena početkom naredne sedmice.

– Danas smo razmatrali poslovanje Mješovitog holdinga ERS-a i donijeli odluku da razriješimo dužnosti vršioca dužnosti izvršnog direktora za razvoj i investicije Petra Ivankovića, rekao je Rikalo.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović ranije je izjavila da su članovi uprave ERS-a podnijeli ostavke zbog gubitaka u poslovanju.

Radmila Čičković je kadar SNSD i do sada je obavljala dužnost direktora Republičkog zavoda za statistiku.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *