PRAVDA ZA DAVIDA: Počeo veliki skup podrške u Banjaluci (FOTO/VIDEO)

Aktuelno

Tačno u 18.00 časova u Banjaluci je počeo masovni skup podrške roditeljima i prijateljima tragično stradalog 21-godišnjeg studenta Davida Dragičevića, koji je nestao u noći 17/18. marta, a čije beživotno tijelo je pronađeno 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas.

Na Trgu Krajine okupilo se nekoliko hiljada ljudi koji su došli iz Banjaluke ali i drugih gradova RS i BiH.

Skup pod nazivom “Pravda za Davida”, koji je počeo muzičkom numerom Beogradskog sindikata, “Sistem te laže”, večeras se održava 27. put zaredom, a na transparentima su ispisane brojne poruke podrške, ali i podsjećanja policiji i vlastima.

“Nismo ovdje zadesno”, “Pravda za sve nas”, “Dok vi okrećete glavu od muke i bijede, držite medije koji mogu sve da srede”, samo su neki od transparenata koje nose okupljeni na Trgu Krajine.

– Saučesništvo u ubistvu je veći zločin od ubistva, rekao je Davor, otac Davida Dragičevića na početku skupa, prozivajući ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača, direktora policije RS Darka Žuluma, tužioca Božidara Vreću, patologa Željka Karana i ostale koje smatra odgovornima za prikrivanje istine o smrti svog sina.

Na prostoru Trga Krajine, Parka Petar Kočić i glavne Ulice Kralja Petra I Karađorđevića okupilo se više od 10.000 građana.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *