Mićić: Protest u Bijeljini pokušaj nasilnog rušenja vlasti

Aktuelno

Vlast se dobija ili gubi isključivo na izborima, a nikako ne rješava protestima, poručio je Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine.

– Politički blok koji je izgubio izbore organizuje sutra protest. Tražili su ponovno prebrojavanje, što je učinjeno na 16 biračkih mjesta. Neka preduzimaju sve što misle da treba, ali kakvu svrhu ima protest?! Pitamo ih javno – kome najavljuju proteste, protiv koga protestuju. Da li im je cilj daljnja stabilizacija koju su počeli formiranjem skupštinske većine kupovinom odbornika – navodi Mićić.

Ocjenjuje da je jedini cilj njegovih političkih protivnika da na ovaj način nasilno sruše vlast u Bijeljini.

– Nemaju volju građana, nemaju većinu, a žele da na ovaj način provedu svoje bolesne ambicije. Od 143 opština i više u BiH, samo se u Bijeljini organizuju protesti. Međutim, narod zna ko je kupovao izbore – kaže Mićić.

Savez za promjene ne želi dalju destabilizaciju i neće praviti kontraproteste.

– Od nadležnih očekujemo da rade svoj posao, da čuvaju red i bezbjednost. Mi nećemo nerede, nećemo da okrećemo Srbe na Srbe -rekao je Mićić i zamolio građane da imaju povjerenja u institucije.

Narodni poslanik i potpredsednik PDP Slaviša Marković istakao je da se na mitingu očekuje najviše ljudi zaposlenih upravo u javnim institucijama.

– Koja je to politika da zloupotrebi javne institucije i preduzeća i obustavi njihov rad? Zabrinjava nas i posjeta predsjednika Srpske Milorada Dodika, jer je njegova obaveza da bude predsjednik svih građana i poziva na mir i toleranciju ,a ne da podržava proteste. To je, strahujemo, nastavak onog scenarija iz maja kada smo imali miting i kontramiting u Banjaluci. Zato pozivam sve građane, i one koji su prisiljeni da izađu na protest, da mirno i dostojanstveno to učine – poručio je Marković.

Predstavnici Saveza za promjene postavljaju i pitanje zašto se protestuje pred zgradom Gradske administracije, a ne ispred Centralne izborne komisije i Gradske izborne komisije Bijeljina, koje su prebrojavale glasove.

EuroBlic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *