Petković i Zmijanjac ispitivani o radu u komisiji o referendumu VIDEO

Aktuelno

U Tužilaštvu BiH danas su saslušana dva člana Republičke komisije za sprovođenje referendum o Danu Republike Srpske – Goran Zmijanjac i Milan Petković.

Petković kaže da mu je pročitana naredba o provođenju istrage u predmetu protiv Milorada Dodika i drugih.

– Prema onom što sam mogao da vidim, ti „drugi“ smo mi, članovi Komisije. Pitan sam o tome kako sam imenovan u komisiju, kakva je bila moja uloga i uloga komisije u provođenju referenduma i da li smo upoznati sa odukama Ustavnog suda BiH koje se tiču referenduma. Ostao sam pri stavu da su odluke komisije bile tehničke prirode, da je sam referendum zasnovan na zakonu i Ustavu RS, i da ne može da postoji krivično delo bilo kog člana komisije, ni drugih članova institucija RS – kaže Petković.

On očekuje da u Tužilaštvo BiH uskoro budu pozvani i ostali članovi Republičke komisije, ali i da nakon toga tužilac donese naredbu o obustavljanju istrage.

Članovi Komisije su u Tužilaštvo BiH pozvani prošle sedmice, a u pozivu se navodi da na saslušanje trebaju da dođu radi ispitivanja u predmetu protiv Milorada Dodika zbog “krivičnog dela neizvršenje odluke Ustavnog suda BiH, Suda BiH ili Doma za ljudska prava”.

Dodik se nije odazvao prvom pozivu, a iz Tužilaštva su poručili da će mu poslati novu pozivnicu.

{youtube}S0bJ2oGDPXg{/youtube}

Blic/Avaz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *