Šarović: Pravda za Davida najiskreniji protest u istoriji Republike Srpske

Aktuelno

Komentarišući svakodnevne prosteste na Trgu Krajine koje organizuje grupa “Pravda za Davida”, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Mirko Šarović u emisiji Puls BN TV je ocijenio da je “ovo najiskreniji protest koji se desio u istoriji Republike Srpske i da ne postoji ništa čistije od ovoga”.

Šarović je mišljenja da političarima nije mjesto na platou na Trgu Krajine u Banjaluci na protestima koje organizuje grupa „Pravda za Davida“, prenosi BN TV.

– Političari ne treba da se pridružuju protestima, ukoliko porodica ne zahtjeva suprotno – rekao je Šarović.

On je dodao da je ovo najiskreniji protest koji se desio u istoriji Republike Srpske i da ne postoji ništa čistije od ovoga.

– Čuo sam da su ovi protesti vezani za ukidanje MUP Republike Srpske i moram da kažem da je to apsolutno netačno – naglasio je Šarović.

Šarović je objasnio da je vlast Republike Srpske sama sebi naškodila na početku samog slučaja Dragičević kada je, kako je rekao nastradalog mladića pokušala da kriminalizuje.

Govoreći o stanju u BiH, Šarović je rekao da je BiH posljednja u nizu zemalja koje pretenduju da postanu član EU i takav status mora hitno da se promijeni. On je napomenuo da BiH konačno mora da krene putem integracija i privlačenjem stranih investicija, što će, kako je istakao, zaustaviti mlade od iseljavanja iz BiH.

SrpskaInfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *