SRNA i RTRS u udruženom medijskom zločinu protiv istine!

Aktuelno

Novinska agencija SRNA i RTRS danas su pokušali da ospore autentičnost pisma Gorana Suvare, koje je portal “Istinito” dobio iz KPZ Bijeljina i objavio. Tvrdnjom da je “Suvara negirao da je pisao pismo”, pokušali su da omalovaže pisanje portala “Istinito” i javnosti nas predstave kao nepouzdan izvor informacija.

SRNA je objavila, a RTRS prenio vijest pod naslovom “Suvara negirao da je pisao pismo” u kome se navodi da je “osuđeni Goran Suvara kategorično negirao da je napisao bilo kakvo pismo koje je navodno poslao van Kazneno-popravnog zavoda /KPZ/ Bijeljina gdje služi šestogodišnju kaznu zatvora”.

Srna se u vijesti pozvala na izvore bliske Ministarstvu pravde Republike Srpske. Pritom, Srna se grubo ogriješila o istinu i profesionalne standarde, ne navodeći portal “Istinito” kao medij koji je objavio Suvarino pismo, dodajući u sadržaj teksta i ono što nismo objavili.

– S obzirom da se u pomenutom pismu pominje i zdravstveno stanje osuđenog, izvor Srne rekao je da je Suvara stabilan, redovno ga pregleda zavodski ljekar, a po potrebi obavlja i specijalističke preglede u bijeljinskom Domu zdravlja i Bolnici “Sveti Vračevi”, stoji u Srninoj vijesti.

Strah jeftinih propagandista Agencije SRNA i RTRS-a koji su tijesno sarađivali sa Goranom Suvarom u diskreditaciji lidera opozicije, ali i brojnih pojedinaca van političke scene, nadvladao je razum. Oni znaju zašto.

Izvorni tekst koji sadrži pismo Gorana Suvare iz KPZ Bijeljina možete da pročitate OVDJE.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *