Glamočak: Ispitivanje zbog referenduma je politički proces

Aktuelno

U Tužilaštvu Bosne i Hercegovine kao svedoci o referendumu provedenom u Republici Srpskoj saslušani su članovi Komisije za provođenje referenduma u RS, Nedeljko Glamočak (SDS) i Davor Šešić, (SDS).

Nedeljko Glamočak je kazao da je riječ o političkom procesu koji treba ignorisati i kojim se Bosna i Hercegovina ne bi trebala baviti.

– Ovakvim stvarima se ne bi trebalo baviti imajući u vidu s čime se sve ova zemlja susreće – od organizovanog kriminala, političke korupcije, pretnje terorizmom, a Tužilaštvo se bavi saslušanjem svjedoka referenduma – kazao je Glamočak.

Prema njegovim rečima, saslušanja su mogla biti organizovana i u Banjaluci s obzirom na dobru saradnju pravosudnih institucija u Federaciji BiH i RS.

– Ispitivali su nas o proceduri raspisivanja referenduma, ali nam nisu otkrili naredne korake. Smatram da će referendum pasti u zaborav kako bude odmicalo vrijeme od izbora. Referendum je demokratsko pravo svake države i apsurdno bi ga bilo zabraniti – dodao je Nedeljko.

Davor Šešić je već saslušan, te je kratko prokomentarisao da je slučaj o referendumu politički predmet. U 13 časova je najavljeno i saslušanje Perice Bundala (PDP).

Zdenka Gojković iz Socijalističke partije trebala bi biti saslušana sutra.

Iz Tužilaštva BiH ranije su rekli kako neće komentarisati pojedinačne slučajeve saslušanja u vezi s referendumom u RS.

Klix

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *