Podgorica: Protesti zbog odluke Apelacionog suda, reagovala i Doris Pak

Aktuelno

Oko stotinu građana, među kojima su bili i poslanici Demokratskog fronta (DF), okupilo se sinoć ispred Skupštine Crne Gore kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog “skandalozne odluke Apelacionog suda” da Nebojša Medojević ostane u pritvoru.

Poslanici DF-a sastali su se sa predsjednikom parlamenta Ivanom Brajovićem, kako bi razjasnili da li policija može ući u Skupštinu bez odobrenja predsjednika Skupštine, da bi uhapsila Milana Kneževića koji ne želi dobrovoljno da ide u zatvor.

Poslanik DF-a Slaven Radunović je kazao da je Knežević dobro i da se neće predati:

– Policija će morati nasilno da uđe da i ga privede. Sve i da se to desi, mi smo spremni da ga branimo, rekao je Radunović i najavio da će ispred Skupštine i danas biti organizovano okupljanje pristalica.

– Svakog dana ce biti neki pres ili obraćanje, svakog dana ćemo biti ovdje od 18 do 20 sati i pružati Milanu podršku. Svi koji vide i koji nisu zadovoljni ovim protiv ustavnim i protivpravnim akcijama neka nam se pridruže. Sto vas više ima mi smo sve jači jer znamo da radimo pravu stvar, kazao je Radunović.

Doris Pak, poslanica Evropske narodne partije u Evropskom parlamentu, oglasila se na Tviteru povodom odluke Apelacionog suda Crne Gore da odbije žalbe advokata Nebojše Medojevića, a kojom je odlučeno da on ostane u zatvoru.

– Kako je moguće da Apelacioni sud Crne Gore ne poštuje član 86 Ustava Crne Gore? Je li Crna Gora država sa institucijama koje funkcionišu ili je partijska politika neograničena? Evropska unijo probudi se! – napisala je Pak.

Član 86 crnogorskog Ustava se tiče pravnog regulisanja imuniteta poslanika.

Medojević je uhapšen u noći između četvrtka i petka u Podgorici, po nalogu koji je izdao podgorički Viši sud u predmetu formiranom povodom tvrdnji o primanju i davanju mita.

Medojevićeva supruga ranije je saopštila da njen suprug štrajkuje glađu od dolaska u zatvor, a zbog bezbjednosti vrijeme dobrovoljno provodi u samici sa 24-očasovnim video nadzorom.

Vijesti.me

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *