Banjaluka: Socijalisti se nisu pojavili na sjednici Kolegijuma Skupštine Grada

Aktuelno

Konstitutivna sjednica Skupštine Grada Banja Luka biće održana u srijedu, 23. novembra, sa početkom u 10.00 časova, odlučeno je na današnjoj sjednici Kolegijuma Skupštine Grada.

Na dnevnom redu sjednice naći će se jedanaest tačaka. Između ostalih, verifikacija mandata odbornika Skupštine Grada, izbor predsjednika i potpredsjednika gradskog parlamenta, izbor zamjenika gradonačelnika, te prijedlog rješenja o imenovanju v.d. sekretara Skupštine Grada.

Na sjednici će biti razmatran i prijedlog rješenja o imenovanju vršilaca dužnosti načelnika u Gradskoj upravi Grada Banja Luka, i to devet odjeljenja i dvije službe.

Mediji su već ranije objavili da će budući zamjenik gradonačelnika biti Srđan Amidžić (SNSD), dok će na poziciji predsjednika gradske skupštine sasvim izvjesno ostati Budimir Balaban (DNS).

Istinito saznaje da će potpredsjednik gradskog parlamenta iz reda nacionalnih manjina biti Saša Čudić, dok bi drugi potpredsjednik trebalo da bude Milan Milaković (SP).

Zanimljivo je da se na današnjoj prvoj sjednici Kolegijuma Skupštine Grada nisu pojavili predstavnici Socijalističke partije. Nezvanično, socijalisti se nisu još usaglasili oko imena svojih kandidata za načelnike resora.

Po koalicionom dogovoru, socijalistima bi trebalo da pripadnu dva resora, za privredu i sport.

Od nove godine stupa na snagu nova sistematizacija i unutrašnja organizacija Gradske uprave sa odsjecima i odjeljenjima, kako je to najavio gradonačelnik Igor Radojičić, prema kojoj će pojedina odjeljenja biti razdvojena na više resora.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *