Davor Dragičević: Sve će uskoro biti gotovo i to je ono čega se plaše! (VIDEO)

Aktuelno

– Još uvijek sam zdrav, pri zdravom razumu. Mislili su da me likvidiraju. Mogu me fizički ubiti, ali ostalo nikad neće oduzeti. To je istina i Pravda za Davida, poručuje Davor Dragičević.

Davor Dragičević, otac ubijenog banjalučkog studenta Davida Dragičevića, čija tragična smrt je nerasvijetljena i nakon više od devet mjeseci policijske i tužilaške istrage, ističe da je namjera vlasti bila da skrene fokus sa istrage o ubistvu njegovog sina.

U svom video obraćanju sa nepoznate lokacije, objavljenom na Fejsbuk grupi “Pravda za Davida”, Davor je naveo da je zbog svega navedenog i tražio da se slučaj prebaci na Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

– Sve će vrlo brzo biti gotovo i to je ono čega se plaše. Nijednu grešku za ovih 10 mjeseci nismo napravili, a ophode se prema nama ovako, zato što nemaju gdje. Ljudi, nemojte sebi ništa zamjeriti, ništa niste pogriješili. Oni bi ovo uradili i da nismo bili na ulici. Hapsili bi, tukli, prijetili smrću i da se nismo okupili.

Ističe da vlast više nema kud, jer dokazi za sve postoje.

– Ja vas nisam napustio i neću vas nikad napustiti. Takođe, vjerujem ni vi mene! Idem do kraja, hrabro i istrajno. Ovo je sve montirani proces. Na skupu jasno kažem: Ja ovdje nisam da ikog rušim, ja ni grupa Pravda za Davida, poručio je Davor Dragičević.

On je najavio nastavak borbe kroz pravosudne institucije, uz podršku advokata i svih građana kojima je stalo do pravde i istine

Mi jedino hoćemo pravo na život. Da živimo u zemlji u kojoj se poštuje ustav, zakon i red, ali da bude jednak za sve. Ja nisam pobjegao, ja sam se sklonio. Rekao sam, nećete me ubiti kao Davida!

– Voli vas vaš Ćaća, nikad vas iznevjeriti neće! Idemo do kraja – pravda za Davida, pravda za svu djecu! Ovo se jednom završiti mora! – poručio je Davor na kraju svog obraćanja.

Davor Dragičević se od 30. decembra nalazi na nepoznatoj lokaciji, a za njim je MUP RS raspisao potjernicu.

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *