Poplave u Novom Gradu i Prijedoru

Aktuelno Društvo

Bujične vode stvorile su probleme u više naselja u Novom Gradu, a poplavljen je centar Svodne, javlja Srna. Rijeka Puharska popodne je izlila u naselju Urije, a voda je ušla u unutrašnjost nekoliko kuća u ovom prijedorskom mjestu.

 

U lokalnom centru za obještavanje rečeno je Srni da su jake padavine izazvale bujicu i u naseljima Vidorija i Tunjica, ali da za sada nema dojava da je voda ušla u stambene objekte.

 

Jaka kiša u Novom Gradu pada od popodnevnih časova.

 

Za 20 minuta rijeka podivljala

 

U Prijedoru se rijeka Puharska popodne izlila u naselju Urije, a voda je ušla u unutrašnjost nekoliko kuća u ovom prijedorskom mjestu.

 

Uplašeni mještani tvrde da je za dvadesetak minuta ova rijeka ugrozila njihova domaćinstva.

 

“Oko 17 sati i 40 minuta Puharska je počela naglo da raste, a već u 18:05 izlila je iz svoga korita. U nekoliko kuća voda je ušla, dok je veliki broj domaćinstva ugrožen”, rekao je mještanin ovog naselja za portal SrpskaInfo.

 

 

Dodaje da su ugrožene kuće u ulicama, Unska, Mrakovačka i Krajičkog odreda.

 

“Problem je što ima mnogo otpada i šiblja u rijeci, ali i renoviran je most u Unskoj ulici pa je sužen prolaz zbog čega voda lakše izliva”, priča on.

 

Navodi da očekuju da im u pomoć stignu prijedorski vatrogasci.

 

“Zvali smo vatrogasce, ali apelujemo na sve službe za sapasavanje da dođu na teren i pomognu nam da odbranimo svoje domove”, ističe on.

 

Kaže da će ova noć, ali i naredni dani biti neizvjesni za mještane Urija koji žive uz Puharsku.

 

Inače, u Prijedoru je danas popodne počela da pada jaka kiša, a meteorolozi su najavili da će količine padavina narednih dana biti iznad prosječnih.

 

Republička uprava civilne zaštite upozorila je prijedorski odsjek na mogućnost intenzivnih padavina od danas do 15. maja, a gradonačelik Milenko Đaković je, kao komandant Gradskog štaba za vanredne situacije, naložio preduzimanje mjera kontinuiranog praćenja stanja vodostaja i drugih preventivnih i pripremnih mjera za zaštitu od poplava.

 

Srpskainfo/Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *