Ivanić: Ako OS BiH idu na mezarje Aliji, mogu i na naše svečanosti

Aktuelno

Mladen Ivanić, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, rekao je da je dobro proučio zakon kada je donio odluku da angažuje jedinicu Oružanih snaga na paradi povodom Dana Republike Srpske u Banjaluci.

Dodao je i da mu ne smeta kada Drugi pješadijski puk ide na mezarje Aliji Izetbegoviću, ali da isto tako očekuje od njih da prihvate pravo Republike Srpske da angažuje jedinice na svojim svečanostima.

Komentarišući incijative za smjenu zamjenika Ministarstva odbrane u SM BiH, Seada Jusića, koji je potpisao odobrenje za učešće vojnika Oružanih snaga BiH na obilježavanju Dana Republike, Ivanić je rekao da bi Jusić trebalo da bude smijenjen jedino da je osporio njegov zahtjev za učešće vojnika, nikako zato što ga je potpisao.

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, uvjerava da će srpski vojnici u Oružanim snagama BiH biti zaštićeni.

U Ministarstvu odbrane u SM BiH primjetno je mešetarstvo jer prvo objave saopštenje, pa ga onda povuku i objave nešto drugo.

Nije isključio ni mogućnost povlačenja RS iz Sporazuma o formiranju Oružanih snaga BiH.

Božićni prijem koji organizuju komanda Šeste pješadijske brigade Oružanih snaga BiH sa komandama i jedinicama u kasarni “Kozara”, u Banjaluci, počeo je liturgijom.

BN televizija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *